Mult-așteptatul și mult-întârziatul aeroport BER din Berlin urmează să intre în faliment până la sfârșitul lunii octombrie 2020, cu excepția cazului în care primește o injecție de capital de 300 de milioane de euro, potrivit unui raport.

Este cel mai recent eșec dintr-o serie lungă pentru aeroport, care încă nu și-a deschis porțile, în ciuda unei date inițiale de deschidere care a fost octombrie 2011, acum aproape 10 ani.

Ziarul berlinez Tagesspiegel relatează că aeroportul va fi falimentat până la 31 octombrie 2020, cu excepția cazului în care primește o nouă injecție de numerar de 300 de milioane de euro. 31 octombrie 2020 este și noua dată de deschidere anunțată a aeroportului.

Secretarul federal de stat al finanțelor, Bettina Hagedorn, din partidul social-democrat de centru-stânga (SPD), a scris comisiei de buget din Bundestag pentru a cere finanțarea. Cele 300 de milioane de euro sunt alcătuite din 99 de milioane de euro care urmează să fie transferate imediat, împreună cu 201 de milioane de euro care urmează să fie plătite ca împrumut.

Cu toate acestea, veștile proaste nu se termină aici. Tagesspiegel raportează că documentele interne arată că aeroportul va avea nevoie de până la 700 de milioane de euro, într-un „scenariu cel mai rău”, adică în care numărul de călători rămâne scăzut din cauza continuării pandemiei.