O bancă chineză încearcă să atragă clienții locali oferind vaccinuri anticovid cu ARNm

283

O bancă chineză de stat din Hong Kong oferă clienților o doză de vaccin cu ARNm dacă fac un depozit de 4 milioane de dolari HK (512.000 de dolari), încercând astfel să atragă clienții din China continentală, care până acum au avut acces doar la vaccinuri produse la nivel local.

Vaccinul cu ARNm de la BioNTech/Pfizer nu este disponibil pe scară largă pe continent, dar este de mult timp disponibil gratuit pentru rezidenții permanenți din Hong Kong și Macao, deoarece Beijingul a permis celor două teritorii să urmeze o strategie de vaccinare diferită.

Oferta băncii China Citic Bank International, care vine după ce China continentală a eliminat restricțiile transfrontaliere cu Hong Kong, ilustrează dorința cetățenilor chinezi de a beneficia de vaccinurile occidentale, în ciuda criticilor oficiale la adresa acestor vaccinuri. China a înregistrat o creștere a numărului de infecții după anularea bruscă a politicii Beijingului de zero-Covid, luna trecută.

Banca a declarat că dacă clienții noi sau existenți au depus 4 milioane de dolari HK de fonduri proaspete într-un cont, aceștia vor fi eligibili pentru un vaccin bivalent BioNTech/Pfizer. Alte beneficii pentru deținătorii de conturi includ accesul la un vaccin împotriva hepatitei B, care este endemică în China, precum și un test drive Bentley gratuit și reduceri la hotelul Four Seasons din oraș, popular în rândul elitei continentale.

Banca a precizat că această promoție a fost „cu scopul de a oferi clienților transfrontalieri o gamă completă de servicii de gestionare a averii”.

Guvernul chinez a subliniat în repetate rânduri eficacitatea vaccinurilor sale locale, multe dintre acestea bazându-se pe o tehnologie inactivată mai veche, și a refuzat să permită distribuirea pe scară largă a vaccinurilor fabricate în Occident. Mass-media chineză a criticat în mod repetat vaccinul cu ARNm de la BioNTech/Pfizer și a pus la îndoială siguranța acestuia.

Între timp, în ultimele săptămâni au apărut alte servicii în Hong Kong pentru a satisface cererea de vaccin cu ARNm din partea cetățenilor din China continentală.

Clinici private și unele spitale private oferă vaccinuri la prețuri de până la 2.800 de dolari HK (359 de dolari) pe doză. Virtus Medical Group, care va oferi vaccinurile clienților începând cu 16 ianuarie, a declarat că a primit „sute” de cereri de informații despre vaccinuri.

„O companie de asigurări de pe continent [ne-a întrebat] despre acest serviciu și [are] în vedere organizarea de excursii de vaccinare în grup pentru [personal]”, a declarat clinica pentru Financial Times. O altă clinică, Swindon Medical, a declarat că primul său lot de 100 de vaccinuri a fost deja rezervat.

Grupul de turism Easson Holdings vinde, de asemenea, servicii complete de vaccinare în Hong Kong. Pachetele includ rezervări de hoteluri și avioane, precum și deplasări cu șofer la clinicile de vaccinare.

Shanghai Fosun Pharmaceutical Group, distribuitorul chinez al vaccinurilor Covid de la BioNTech, a început vinerea trecută să primească rezervări de la rezidenții din China continentală care doresc să primească vaccinurile în Hong Kong. Compania, care a fost blocată să distribuie vaccinul pe scară largă în interiorul continentului, percepe o taxă de rezervare de Rmb299 (44 de dolari) înainte de a permite utilizatorilor să aleagă un interval orar și un loc de vaccinare.

Turiștii chinezi din China continentală care se vaccinează s-au adunat, de asemenea, în Macao pentru injecțiile cu mRNA Covid.

SURSĂft.com