Acasă Economie O companie din Emiratele Arabe Unite a achiziționat aproape 10% din acțiunile Vodafone

O companie din Emiratele Arabe Unite a achiziționat aproape 10% din acțiunile Vodafone

0
O companie din Emiratele Arabe Unite a achiziționat aproape 10% din acțiunile Vodafone

Compania de telecomunicații e& din Emiratele Arabe Unite intră în acționariatul Vodafone, companie care a pierdut o cincime de capitalizare în ultimii 4 ani.

Compania de telecomunicații e& din Emiratele Arabe Unite a cumpărat un pachet de 9,8% din acțiunile Vodafone, pentru 4,4 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a declarat că intenționează să se extindă pe noi piețe și domenii conexe, cum ar fi tehnologia financiară, transmite Reuters, preluată de News.ro. E&, cunoscută anterior ca Emirates Telecommunications Group, a declarat că a făcut investiția pentru a obține ”expunere semnificativă la un lider mondial în conectivitate și servicii digitale”, adăugând că nu are intenția de a face o ofertă pentru întregul grup Vodafone. Vodafone, la fel ca alți operatori de telefonie mobilă, are dificultăți pe piețele sale mature, unde concurența și reglementările au dus la scăderea prețurilor.

Datoria netă a Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro, iar directorul general Nick Read este presat să simplifice portofoliul grupului și să îi îmbunătățească randamentele, după o scădere de peste 20% a prețului acțiunilor de când a preluat conducerea în 2018. Vodafone a spus că așteaptă cu nerăbdare să construiască o relație pe termen lung cu e&. ”Continuăm să facem progrese bune cu planurile noastre strategice pe termen lung și vom oferi o actualizare în anunțul nostru privind rezultatele anului 2022, pe 17 mai”, se spune într-un comunicat.

E& a spus că susține pe deplin strategia de afaceri actuală a companiei, consiliul de administrație al acesteia și echipa de management existentă. ”Vedem această investiție ca pe o bună oportunitate pentru e& și pentru acționarii săi, deoarece ne va permite să ne îmbunătățim și să dezvoltăm portofoliul nostru internațional, în conformitate cu ambiția noastră strategică”, a declarat CEO-ul Hatem Dowidar. Firma din Emiratele Arabe Unite și-a împărțit recent afacerile în e& life, concentrată pe servicii pentru consumatori, e& enterprise, care oferă servicii digitale guvernelor și companiilor, precum și divizia de telecomunicații Etisalat, despre care CEO-ul său a spus că este a șaptea ca mărime din lume după capitalizarea bursieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.