O echipă de studenţi români a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA

284

O echipă de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a câştigat locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată la Salt Lake City, în Statele Unite ale Americii. O echipă de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti s-a clasat pe locul III. Tinerii au fost felicitaţi de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Atunci când perseverenţa, curajul şi cunoştinţele merg mână în mână, în echipă! În echipa SDC – UTCN din cadrul Facultăţii de Construcţii a universităţii noastre! O echipă de studenţi ambiţioşi, încrezători şi dornici de a se afirma în domeniul ingineriei seismice, poartă peste ocean, de 12 ani, numele Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar anul acesta sunt pe podium, din nou, ca de multe alte dăţi, locul I la competiţia de la Salt Lake City, SUA”, au scris reprezentanţii UTCN, pe Facebook.

Echipa este formată din studenţii Larisa Popa, Andrei Mureşan, Sabina Niţulescu (de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism) şi Irina Stoian, Bianca Gliga, Daniel Giurgiu, Ioana Popescu, Mădălin Cazacu, Tudor Lomicovschi şi Attila Szasz (de la Facultatea de Construcţii), îndrumaţi de Ovidiu Prodan, Bianca Marton, Paul Moldovan, Gabriela Petruţ, Andreea Manea şi Teodora Cocari.

„Ce reuşită! mai ales că au concurat cu marile Berkeley, Massachusetts, Cornell, New York, Toronto şi multe alte universităţi de renume! Felicităm Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti care a ocupat locul III pe podiumul performanţei”, au transmis reprezentanţii universităţii clujene.

Cele două echipe au fost felicitate de premierul Nicolae Ciucă.

„Reuşitele tinerilor studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti dovedesc încă o dată că perseverenţa, munca şi pasiunea reprezintă calea sigură spre performanţă. Faptul că două echipe româneşti au urcat pe podiumul competiţiei din domeniul ingineriei seismice dovedeşte că învăţământul superior tehnic are asigurat un viitor de succes. Îi felicit din toată inima pe studenţi, pe profesorii şi coordonatorii lor pentru aceste reuşite extraordinare! Mult succes mai departe! Suntem mândri de voi!”, a afirmat Ciucă.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat cele două echipe.

„Felicitări Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiţie de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenţilor clujeni – locul 1, înaintea unor echipe din universităţi mondiale de top – sunt excepţionale şi fac cinste învăţământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea! Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, pentru locul 3”, a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

El a menţionat că între cele două universităţi româneşti s-a clasat Cornell University, iar după UTCB s-au clasat marile universitati tehnice din California – Berkeley şi San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia.

SURSĂziaruldeiasi