O furtună puternică a lovit zonele de coastă din nordul Germaniei în noaptea de sâmbătă spre duminică. Au fost emise mai multe alerte de inundații inclusiv în Hamburg, iar transportul feroviar a fost perturbat, scrie Reuters.

Celebra piață de pește din Hamburg a fost inundată, deoarece nivelul râului Elba a crescut cu 5,2 metri peste cel normal.

Meteorologii germani au avertizat că vântul va avea forță de uragan în nord și rafalele vor atinge aproape 100 de kilometri pe oră.

Duminică, furtuna s-a deplasat spre est, dinspre Marea Nordului spre Baltica, iar la Berlin a fost declarată stare de urgență.

În Scoția s-au înregistrat viteze ale vântului de peste 160 de kilometri pe oră, lăsând numeroase locuințe fără curent. Două persoane, între care un copil, au fost omorâți de copaci rupți de vânt.

În Polonia, peste 680.000 de oameni au rămas fără electricitate, iar în Republica Cehă un zid de cinci metri a fost doborât de vânt și a căzut peste două persoane, una dintre ele fiind ucisă.

Danemarca și Suedia au închis podul Orsund dintre ele și aproape tot traficul feroviar  de la Copenhaga a fost suspendat.

Părțile de sud ale Suediei au fost grav afectate. Mii de gospodării au rămas fără electricitate până duminică după-amiază, iar feriboturile către insula baltică Gotland au fost anulate.