Acasă Externe O pată de petrol pornită din Siria a ajuns aproape de coastele Ciprului. Imaginile din satelit arată că se întinde pe aproape 150 km pătrați

O pată de petrol pornită din Siria a ajuns aproape de coastele Ciprului. Imaginile din satelit arată că se întinde pe aproape 150 km pătrați

0
O pată de petrol pornită din Siria a ajuns aproape de coastele Ciprului. Imaginile din satelit arată că se întinde pe aproape 150 km pătrați

Autoritățile din Cipru monitorizează o scurgere de petrol provenită de la o centrală electrică de pe coasta mediteraneană a Siriei, care ar putea afecta în curând insula, scrie BBC.  Presa de stat siriană a anunțat săptămâna trecută că a avut loc o deversare de combustibil în mare, dintr-un rezervor al unei centrale termice din Baniyas.

Imaginile satelitului european Sentinel-1 arată că într-o săptămână pata s-a răspândit de-a lungul coastei, ajungând aproape în orașul Latakia și acoperind aproape 150 km pătrați de mare.

Oficialii sirieni au minimizat amploarea deversării, în timp ce curățenia a continuat în weekend, șeful Direcției Generale a Porturilor Siriene a declarat televiziunii de stat că „nu a fost mare” cantitatea de combustibil scursă în mare.

Guvernul cipriot a emis luni un avertisment cu privire la această situație, ca răspuns la noile imagini prin satelit, care arătau că a crescut ca dimensiune și că era aproape de Cape Apostolos Andreas. Acesta este cel mai nord-estic punct al Peninsulei Karpas, care se află în autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord (TRNC) și se află la aproximativ 130 km de Baniyas.

Vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat agenției de știri Anadolu că „mobilizează toate mijloacele disponibile, pentru ca pata de petrol să nu se transforme într-un dezastru ecologic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.