Acasă Featured A doua stire pagina principal O româncă printre candidații la alegerile parlamentare din Germania. Ana-Maria Trăsnea are numai 27 de ani

O româncă printre candidații la alegerile parlamentare din Germania. Ana-Maria Trăsnea are numai 27 de ani

0
O româncă printre candidații la alegerile parlamentare din Germania. Ana-Maria Trăsnea are numai 27 de ani

Pe data de 26 septembrie 2021 au loc în Germania alegeri federale pentru cel de-al 21 Bundestag. În cursa pentru un fotoliu în Parlamentul german s-a înscris din partea Partidului Social-Democrat (SPD) și o tânără româncă, Ana-Maria Trăsnea, în vârstă de 27  de ani.

Ana Maria este originară din Piatra Neamț și a plecat Germania în anul 2007, după ce părinții ei au divorțat. Abia cunoștea câteva cuvinte în limba germană. Mama ei lucra deja de mai mult timp în Berlin, la un restaurant.

În anul 2013, Ana Maria Trăsnea a luat cu nota 10 examenul de bacalaureat și tot atunci s-a înscris în Partidul Social Democrat (SPD). Activează din anul 2014 la Jusos (tinerii socialiști), din sectorul Treptow-Köpenick. Doi ani mai târziu a candidat pentru prima dată la alegerile comunale. La vârsta de numai 22 ani a ajuns pe locul 10 pe lista SPD a candidaților de vârf din campania electorală a tinerilor socialiști.

Ana-Maria Trăsnea nu-și ascunde niciodată originea română. Pe site-ul ei de campanie scrie deja în propoziția a doua că s-a născut în România. Vorbește germană fără accent și fără erori. Dar când se prezintă cu numele ei, folosește întotdeauna pronunțarea corectă românească.

Este Germania acum, totuși, țara în care se simte acasă? „Da”, a răspuns Ana-Maria fără să ezite, într-un interviu pentru postul de radio Deutsche Welle. „Acum câțiva ani, m-am întors din România, după o călătorie de mai multe săptămâni. Și m-am gândit: Aici, în Germania, te poți baza pe niște structuri. Aici nu trebuie să dai șpagă când mergi la vreun ghișeu sau când o rudă ajunge la spital. După ce am trecut frontiera și am călcat pe pământ german, am răsuflat ușurată. M-am simțit acasă.”

Partidul Social Democrat din Germania (în germană: Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD) este unul dintre cele două mari partide politice germane, după Uniunea Creștin-Democrată.

În acest an, Partidul Social Democrat (SPD) se situează pe primul loc într-un sondaj de opinie publicat de către Forsa. SPD va candida împotriva partidului Angelei Merkel în alegerile parlamentare din septembrie 2021.

Susținerea pentru SPD a crescut la 23 de procente, în timp ce partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin Democrată (CDU), a scăzut la 22 la sută în rândul preferințelor cetățenilor germani.

Potrivit instituției care a organizat sondajul, ultima dată când social-democrații germani au fost primii în opțiunile alegătorilor a fost în octombrie 2006. CDU înregistrează cel mai scăzut scor politic din 1984 până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.