Oracle Corp a purtat discuții preliminare cu proprietarul chinez al companiei TikTok, ByteDance și are în vedere serios cumpărarea operațiunilor aplicației în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă, a informat luni Financial Times.

Reuters a raportat la începutul acestei luni că Twitter Inc a contactat ByteDance pentru a-și exprima interesul de a achiziționa operațiunile americane ale TikTok, în timp ce Microsoft Corp era încă favoritul pentru a încheia o afacere.

Financial Times a declarat luni că Microsoft a avut în vedere serios o ofertă de a prelua operațiunile globale ale TikTok dincolo de țările descrise mai devreme în august.

Microsoft este interesat în special să cumpere TikTok în Europa și India, unde a fost interzis recent de guvernul indian după tensiunile de frontieră cu China. Dar ByteDance se opune ideii de a vinde orice active in afară de cele din Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă, potrivit raportului.

Președintele american Donald Trump a ordonat săptămâna trecută lui ByteDance să cedeze operațiunile americane ale aplicației TikTok în termen de 90 de zile, ridicând presiunea asupra companiei chineze pentru îngrijorarea cu privire la siguranța datelor cu caracter personal pe care le administrează.