Licitaţia prin care au fost cumpărate 600 de mașini BMW pentru Poliția Română a ajuns în atenția Parchetul European. Europarlamentarul Alin Mituţă a sesizat oficial instituția condusă de Laura Codruța Kövesi. 

Cazul poate fi de competența Parchetului European, întrucât în contract este inclusă și o cofinanţare de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri comunitare, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a decis să cumpere 600 de mașini BMW seria 3 pentru a înlocui Daciile Logan din dotare.

O singură ofertă a fost depusă și acceptată pentru contractul în valoare de 98 de milioane de lei.

Sindicaliștii din Poliție au denunțat o licitație cu dedicație, întrucât, susțin ei , furnizorul BMW-urilor este firma deținută de afaceristul Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a negat orice legătură cu achiziția Poliției Române și a cerut rapid clarificări.

Chestorul Benone Matei spune că, deși la licitație s-a prezentat un singur ofertant, Automobile Bavaria, specificațiile tehnice erau valabile pentru cel puțin alte 3 modele.

În plus, noile mașini ar trebui să fie performante în urmărirea șoferilor care nu opresc la semnale, spune șeful Poliției, și că toate achiziţiile au ca scop reducerea riscului de accidente rutiere.