Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București anunță că s-a sesizat din oficiu în legătură cu modul în care a avut loc intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” la stingerea incendiului din Constanța. Procurorii efectuează acte de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Reamintim că și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis marți că a fost constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța „în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare”, în urma informațiilor noi legate de incendiul dintr-un bloc de locuințe, proprietara apartamentului care a luat foc a murit, căzând de la balcon când încerca să se salveze de flăcări.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că autoscara pe care ar fi putut coborî femeia a ajuns cu 2 minute mai târziu față de momentul în care aceasta a căzut de la etajul 6. Motivul invocat a fost că în municipiul Constanța există o singură autoscară, și transportul ei la locul incendiului a durat 8 minute.

Potrivit Focus Press, există neconcordanțe între declarațiile oficiale ale ISU Dobrogea și cele relatate din teren de martori. Astfel, la ora din comunicatul de presă, autoscara pompierilor era încă în trafic, ajungând la incendiu de abia după aproximativ 14 minute față de aceasta.

Înainte de comunicatul ISU, care preciza că autoscara a ajuns la ora 09.27, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, plt. maj. Anca Chiriță, a declarat, chiar la fața locului, că autoscara a ajuns la incendiu după aproximativ 20 de minute.

De altfel, și martorii susțin că autoscara a ajuns la mult timp după ce femeia a căzut de la balcon. În plus, camera de supraveghere a unui autoturism care circula în spatele autoscării, sincronizată la dată și oră cu un telefon mobil, arată că mașina pompierilor a ajuns la locul solicitării cu câteva secunde înainte de ora 9.41, mai scrie Focus Press. (Foto: ISU)