Parlamentul European a aprobat sprijinirea cu suma de 585 milioane de euro a refugiaţilor sirieni

Comisia pentru bugete a Parlamentului European (BUDG) a dat undă verde, miercuri, pentru sprijinirea cu suma de 585 milioane de euro a refugiaţilor aflaţi în Turcia, Iordania şi Liban, în contextul crizei siriene, informează un comunicat al legislativului european.

727

Parlamentul European, prin Comisia de Bugete (BUDG), a aprobat, miercuri, sprijinirea cu suma de 585 milioane de euro a refugiaţilor aflaţi în Turcia, Iordania şi Liban, în contextul crizei siriene, informează un comunicat al legislativului european.

Raportul pe această temă a fost elaborat de eurodeputata germană Monika Hohlmeier (PPE) si adoptat de Comisia de Bugete cu 33 voturi pentru, 4 voturi contra şi 3 abţineri.

Documentul, care va fi supus la vot în plenul Parlamentului European la sesiunea din 8-10 iulie, prevede 485 milioane de euro pentru finanţarea continuării celor două principale acţiuni de sprijin umanitar desfăşurate de UE în Turcia – Reţeaua de siguranţă socială de urgenţă (ESSN) şi Transfer de lichidităţi condiţionat pentru educaţie (CCTE). Restul de 100 de milioane de euro va fi alocat sprijinirii comunităţilor-gazdă şi refugiaţilor (sirieni şi palestinieni) aflaţi în Iordania şi Liban, urmărindu-se îndeosebi finanţarea de proiecte care facilitează accesul la educaţie, asigurarea serviciilor medicale şi protecţiei sociale.

Comunităţile-gazdă şi refugiaţii (sirieni şi palestinieni) aflaţi în Iordania şi Liban sunt sprijinite cu suma de 100 milioane de euro. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru a finanţa proiecte care facilitează accesul la educaţie, pentru asigurarea serviciilor medicale şi pentru protecţie socială.