Pe 24 iunie, Microsoft va oferi detalii despre cea mai mare actualizare a sistemului său de operare Windows din ultimii ani.

De ce este important: Atât Chromebook, cât și Macintosh de la Apple au câștigat teren în ultimii ani, în timp ce Microsoft a făcut doar actualizări modeste la Windows 10.

Evenimentul va fi unul online, cu participarea CEO-ului Satya Nadella și a șefului de produs Panos Panay.

Nadella a prezentat noua versiune la conferința Build de săptămâna trecută și într-un interviu pentru Axios, dar nu a oferit detalii.

Istoria Windows este una cu schimbări mai modeste și schimbări mai mari. Aceasta ar părea să se încadreze în cea de-a doua categorie, fiind așteptate schimbări nu numai în ceea ce privește aspectul și funcționarea Windows, ci și în ceea ce privește modelul de afaceri care stă la baza acestuia.

Iată o privire la ceea ce au adus alte actualizări recente la Windows:

Windows 7 (2009): A abordat criticile aduse de Windows Vista, îmbunătățind în același timp modificările majore pe care le-a adus sub capotă față de Windows XP, încă utilizat pe scară largă.
Windows 8 (2012): A încercat să aducă o interfață mai apropiată de cea mobilă, incluzând un suport tactil mai larg, precum și anunțarea Windows Store ca o nouă modalitate de a achiziționa aplicații.
Windows 10 (2015): A reunit experiențele Windows 7 și Windows 7, precum și introducerea noțiunii de Windows ca serviciu, mai degrabă decât ca o bucată de software cu versiuni distincte.