Acasă Economie Pe lângă București, Tesla va deschide superchargere și în Pitești, Timișoara, și Sibiu

Pe lângă București, Tesla va deschide superchargere și în Pitești, Timișoara, și Sibiu

0
Pe lângă București, Tesla va deschide superchargere și în Pitești, Timișoara, și Sibiu

Gigantul american Tesla a extins lista orașelor din România în care urmează să deschidă Supercharger și să intre astfel oficial pe piața locală. Compania a decis acum ca, alături de București, anunțat la jumătatea lunii trecute, să adauge Pitești, Timișoara, Sibiu.

Primul Supercharger (tehnologie de încărcare rapidă pentru mașinile electrice) va fi deschis la Timișoara, în trimestrul I al acestui an, după care vor urma București, Pitești și Sibiu, în trimestrul II al anului.

Numărul de automobile Tesla înmatriculate în România a fost anul trecut de 56, conform ultimelor date. Compania americană a înregistrat o creștere de 250%, comparativ cu 2019, când erau înmatriculate doar 16 unități.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, pe șoselele din România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Dacă le adăugăm și pe cele cumpărate în 2020, avem un volum total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

Tesla a înregistrat o creștere masivă a vânzărilor din Europa, pe fondul apariției numeroaselor programe naționale de subvenționare a achiziției de automobile electrice. Cu toate acestea, constructorul american a fost nevoit să apeleze la uzina din China, deoarece ritmul livrărilor uzinei din SUA nu a reușit să facă față acestor comenzi. Tesla se confruntă însă cu o puternică competiție din partea constructorilor europeni. Volkswagen a început deja din septembrie să livreze primul său automobil electric dezvoltat pe platforma electrică MEB, astfel că a devenit cea mai vândută marcă de mașini electrice din Europa. De asemenea, pe lângă popularul Renault Zoe, producătorii coreeni Hyundai și Kia au urcat în topurile vânzărilor, cu ajutorul noilor modele Kona și Niro.

Anunțul Tesla marchează extinderea fizică a Tesla pe piața locală. Comenzile de pe site-ul companiei au devenit disponibile în România din 2019. În lipsa unei reprezentanțe în România, automobilele comandate online trebuie ridicate din alte țări. Comenzile pentru automobile Tesla sunt deja disponibile în majoritatea Europei, dar rămân și o serie de piețe auto de dimensiuni mici unde Tesla nu are vânzări directe sau servicii de service – în special în Europa de Est. În toamna anului 2019, Elon Musk, directorul general al Tesla, reitera că producătorul american de automobile electrice intenționează să-și extindă prezența pe majoritatea piețelor din Europa de Est, dar la începutul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.