Peste 4.000 de doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, interzis astăzi în Italia, vor fi oprite temporar de la utilizare în România, ca măsură de precauție. Până acum au fost inoculate 77.000 de doze din acest lot, anunță CNCAV.

În România nu au ajuns doze din lotul ABV 5300, pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea.

Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România”, precizează CNCAV.

“Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.

Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.

Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate.”