Acasă Economie Pfizer cumpără Trillium, o companie farmaceutică ce dezvoltă medicamente împotriva cancerului

Pfizer cumpără Trillium, o companie farmaceutică ce dezvoltă medicamente împotriva cancerului

0
Pfizer cumpără Trillium, o companie farmaceutică ce dezvoltă medicamente împotriva cancerului

Pfizer Inc a anunțat luni că va cumpăra producătorul canadian de medicamente Trillium Therapeutics Inc în schimbul a 2,26 miliarde de dolari, pentru a-și consolida arsenalul de terapii împotriva cancerului de sânge, anunță Reuters.

Pfizer, care a achiziționat anul trecut acțiuni Trillium în valoare de 25 de milioane de dolari va cumpăra restul acțiunilor restante cu 18,50 dolari bucata.

Forty Seven Inc, care dezvoltă și medicamente care vizează aceiași anticorpi, a fost cumpărat de Gilead Sciences Inc pentru 4,9 miliarde de dolari anul trecut, relatează Reuters.

Peste 1 milion de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer de sânge în 2020, reprezentând aproape 6% din toate diagnosticele de cancer. În același an, peste 700.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza unei forme de cancer de sânge.

Acțiunile listate în SUA ale Trillium se tranzacționau cu 17,73 dolari înainte de deschiderea de luni. Pfizer a cumpărat aproape 2,3 milioane de acțiuni Trillium la prețul de 10,88 dolari/acțiune în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.