FILE PHOTO: The Federal Reserve building is pictured in Washington, DC, U.S., August 22, 2018. REUTERS/Chris Wattie/File Photo

Piețele au crescut după ce Rezerva Federală a Americii a crescut brusc previziunile de creștere a PIB-ului țării.

În decembrie, banca centrală a prezis că cea mai mare economie din lume, cea a Americii, va crește cu 4,2% în acest an; acum crede că va crește cu 6,5%.

Rezerva Federală a Americii a semnalat, de asemenea, că ratele dobânzilor vor rămâne aproape de zero până cel puțin în 2024.

Organizația Națiunilor Unite și-a ridicat deasemenea prognoza pentru creșterea economică globală în 2021, deoarece guvernele intensifică programele de vaccinare COVID-19 și mențin măsurile de stimulare fiscală și monetară după pierderea a peste un sfert de miliard de locuri de muncă din cauza pandemiei. Dar agenția ONU pentru comerț și dezvoltare spune în ultimul său raport publicat joi că recuperarea de la cea mai puternică scădere anuală a producției economice mondiale va fi probabil inegală și imprevizibilă, veniturile oamenilor fiind puțin probabil să revină la nivelurile pre-pandemice pentru ani de zile.