Înainte de deschiderea de pe Wall Street, principalii indici ai burselor au sărit cu 5% pe piața futures (la termen). Erau deja pe creștere, după profilarea victoriei lui Joe Biden (chiar dacă acesta vine cu un pachet de impozitare a veniturilor mari și a activității din afara SUA) iar vestea finalizării vaccinului anti-coronavirus a adus perspectiva unui final al pandemiei. 

Acțiunile Pfizer au crescut cu 14%, iar indicii la termen ai Dow Jones cu peste 5%, iar S&P cu aproape 4%. Între timp, piețele europene înregistraseră și ele creșteri foarte mari (Euro Stoxx 50 +6%, FTSE/Londra +5,7%), iar titlurile Trezoreriei americane s-au apreciat cu opt puncte.

Prețurile petrolului american WTI au sărit și ele cu circa 9%, cea mai mare creștere de o zi din ultimele șase luni, iar cotațiile Brent cu 8,4%, tot pe fondul unei reveniri a consumului post pandemie.

Principalul indice al acțiunilor din Japonia – Nikkei 225 – a crescut cu 2,5% luni, la un nivel nemaivăzut din 1991. Câștigurile din Japonia au fost, de asemenea, parțial atribuite sectorului auto, cu câștiguri puternice.

Și alte burse din Asia au înregistrat, de asemenea, câștiguri sănătoase, în Australia, China și Hong Kong.

Și bursele europene înregistrează creșteri, pe fondul anunțului companiei Pfizer de finalizare a vaccinului împotriva coronavirusului. Indicele DAX a crescut cu 5,8%, Euro Stoxx 50 cu peste 6,6 și FTSE cu 5,4.