Acasă Economie Plan urgent de relansare economică, de 1900 miliarde de dolari, destinat să scoată SUA din ”cea mai gravă criză” după 1930

Plan urgent de relansare economică, de 1900 miliarde de dolari, destinat să scoată SUA din ”cea mai gravă criză” după 1930

0
Plan urgent de relansare economică, de 1900 miliarde de dolari, destinat să scoată SUA din ”cea mai gravă criză” după 1930

Viitorul preşedinte al SUA va prezenta joi seară un plan urgent de relansare de 1.900 de miliarde de dolari, destinat să scoată Statele Unite din cea mai gravă criză a lor din anii 1930, şi care va fi urmat în săptămânile viitoare de un plan de investiţii pentru relansarea economiei, notează AFP.

„Vrem să avansăm cât mai repede posibil”, a declarat un înalt responsabil al echipei lui Joe Biden. Acest plan va fi prezentat membrilor Congresului care vor trebui să se pronunţe asupra adoptării lui.

Textul prevede că americanii vor primi un nou cec de 1.400 de dolari pe persoană în funcţie de venituri.

Planul de 900 de miliarde de dolari adoptat în decembrie, considerat ca un „acont” de Joe Biden, a permis plata a 600 de dolari fiecărui american, în funcţie de venituri. Dar democraţii, într-o înţelegere neobişnuită cu preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, au reclamat 2.000 de dolari.

Ajutoarele suplimentare de şomaj, din care trăiesc în continuare 18 milioane de americani, vor fi prelungite până la sfârşitul lui septembrie, precum şi posibilitatea unui concediu medical plătit în cazul contaminării cu COVID-19.

Preşedintele ales speră, de asemenea, să majoreze salariul minim la 15 dolari pe oră, mai mult decât dublul celor 7,25 de dolari actuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.