Acasă Economie Platforma Binance va ieși de pe piața instrumentelor derivate din Europa, ca urmare a presiunilor venite din partea autorităților de reglementare

Platforma Binance va ieși de pe piața instrumentelor derivate din Europa, ca urmare a presiunilor venite din partea autorităților de reglementare

0
Platforma Binance va ieși de pe piața instrumentelor derivate din Europa, ca urmare a presiunilor venite din partea autorităților de reglementare

Bursa de schimb de criptomonede Binance a anunțat vineri că își va desființa activitatea de tranzacționare a contractelor futures și a instrumentelor derivate în Europa, aceasta fiind cea mai recentă măsură luată de platformă pentru a-și reduce gama de produse, în contextul în care presiunea exercitată de autoritățile de reglementare din întreaga lume este din ce în ce mai mare.

Utilizatorii Binance din Germania, Italia și Țările de Jos nu vor putea deschide noi conturi de produse futures sau derivate cu efect imediat, a precizat bursa într-o declarație pe site-ul său.

Bitcoin și alte criptomonede au crescut în popularitate în rândul investitorilor de retail în timpul pandemiei globale, determinând autoritățile de reglementare să supună platformele de tranzacționare la un control sporit, chiar dacă majoritatea tranzacțiilor cu criptomonede sunt nereglementate.

Autoritățile de reglementare, inclusiv din Marea Britanie, Germania, Hong Kong și Italia, îngrijorate de protecția consumatorilor și de standardul verificărilor împotriva spălării banilor la bursele de criptomonede, au intensificat presiunea asupra Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume în funcție de volumele de tranzacționare.

Utilizatorii din Germania, Italia și Olanda vor avea la dispoziție, începând cu o dată care va fi anunțată ulterior, 90 de zile pentru a închide orice poziție deschisă pe instrumente derivate, a precizat Binance.

Autoritatea de reglementare din Germania, BaFin, a refuzat să comenteze mișcarea Binance. Autoritățile de reglementare din Italia și Olanda nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Malaezia a devenit vineri cel mai recent organism de supraveghere care a vizat Binance, sancționând-o pentru operarea ilegală a unui schimb de active digitale în țară.

Compania britanică de cercetare CryptoCompare a declarat că, în iunie, Binance a fost cea mai mare bursă de derivate la nivel global, cu volume de 1.700 de miliarde de dolari, în scădere cu aproximativ 30% față de luna precedentă.

Simon Treacy, avocat senior la Linklaters din Londra, a declarat că organismele de supraveghere financiară au o mai mare libertate de acțiune pentru a ține în frâu firmele cripto care oferă instrumente derivate, deoarece contractele futures și alte astfel de produse intră de obicei în sfera lor de acțiune. Tranzacționarea la vedere a criptomonedelor, în schimb, rămâne în mare parte nereglementată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.