Autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie a declarat că Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume, nu poate desfășura nicio activitate reglementată și a emis un avertisment pentru consumatori cu privire la această platformă, care face obiectul unei examinări tot mai atente la nivel global.

Într-o notificare datată 25 iunie, Financial Conduct Authority (FCA) a declarat că Binance Markets Ltd, singura entitate reglementată din Marea Britanie a Binance, “nu trebuie, fără consimțământul prealabil scris al FCA, să desfășoare nicio activitate reglementată… cu efect imediat”.

De asemenea, FCA a emis un avertisment pentru consumatori cu privire la Binance Markets și la grupul Binance în general.

Binance a precizat într-o declarație că Binance Markets, pe care a achiziționat-o în 2020, nu își folosea încă permisiunile de reglementare și că măsura luată de FCA nu va avea impact asupra serviciilor oferite pe site-ul său Binance.com.

“Adoptăm o abordare colaborativă în colaborarea cu autoritățile de reglementare și luăm foarte în serios obligațiile noastre de conformitate. Ne menținem în mod activ la curent cu politicile, regulile și legile în schimbare în acest nou spațiu”, a declarat un purtător de cuvânt.

Binance a anunțat în iunie anul trecut că a cumpărat o entitate reglementată de FCA și că o va folosi pentru a oferi servicii de tranzacționare a criptomonedelor folosind lire sterline și euro.