Platini și Sepp Blatter au fost trimiși în judecată în Elveția pentru mai multe infracțiuni

503

Michel Platini și Sepp Blatter au fost trimiși în judecată în Elveția pentru mai multe infracțiuni, între care fraudă, fals și deturnare de fonduri

Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, 85 de ani, și fostul conducător al UEFA, Michel Platini, 65 de ani, au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni, între care fraudă, fals și deturnare de fonduri, în dosarul privind plăți suspecte în valoare de două milioane de dolari, pentru care au fost suspendați din fotbalul mondial, a anunțat parchetul elvețian.

Tribunalul Penal Federal din Bellinzona urmează să valideze acest rechizitoriu și să decidă cu privire la desfășurarea unui proces împotriva celor doi foști conducători, scrie News.ro.

Potrivit agenției AP, scandalul a izbucnit în septembrie 2015 și s-a soldat cu îndepărtarea lui Blatter înainte de termen din funcția de președinte al FIFA și, totodată, a pus capăt campaniei președintelui UEFA de atunci, Platini, de a-i succeda fostului său mentor. Dosarul se bazează pe solicitarea scrisă a lui Platini către FIFA, din ianuarie 2011, de a primi un salariu suplimentar retroactiv pentru munca depusă în calitate de consilier prezidențial, în primul mandat al lui Blatter, din perioada 1998-2002. Blatter a autorizat FIFA să efectueze plata în câteva săptămâni. El se pregătea să intre în campanie pentru realegerea în funcție, într-o competiție electorală cu Mohamed bin Hammam din Qatar, iar influența lui Platini asupra alegătorilor europeni a fost un factor cheie.

Atât Blatter, cât și Platini au negat orice fapte necinstite și au citat un acord verbal pe care l-au încheiat, acum mai bine de 20 de ani, pentru ca banii să fie plătiți. Blatter a fost acuzat de fraudă, administrare defectuoasă, deturnare de fonduri ale FIFA și falsificarea unui document. Platini a fost acuzat de fraudă, deturnare, fals și este considerat complice la presupusa administrare defectuoasă a lui Blatter.

SURSĂprofit.ro