Acasă Externe Poliția din Belarus a intervenit în forță pentru a dispersa zeci de mii de protestatari pașnici care au cerut, din nou, demisia președintelui Lukașenko.

Poliția din Belarus a intervenit în forță pentru a dispersa zeci de mii de protestatari pașnici care au cerut, din nou, demisia președintelui Lukașenko.

0
Poliția din Belarus a intervenit în forță pentru a dispersa zeci de mii de protestatari pașnici care au cerut, din nou, demisia președintelui Lukașenko.

Potrivit videoclipurilor distribuite pe rețelele sociale, la Minsk s-au auzit explozii și zona manifestației s-a umplut de fum alb, în timp ce oamenii s-au ascuns în spatele vehiculelor și au fugit de poliție. Organizația pentru drepturile omului „Vesna-96” a declarat că 128 de persoane au fost reținute.

Este al 11-lea weekend consecutiv de proteste în masă. O purtătoare de cuvânt a ministerului de Interne a declarat că este prea devreme pentru a spune câte persoane au fost rănite, dar că „informația va fi făcută publică dimineață”.

Reuters scrie că 12 stații de metrou au fost închise în contextul manifestației, forțele de ordine au patrulat pe străzi și serviciile de internet mobil au fost întrerupte în Minsk. Doi jurnaliști au fost reținuți înainte de protest, potrivit unei asociații locale de profil.

Acțiunea poliției a avut loc cu câteva ore înainte de expirarea unui ultimatum dat de opoziție prin care Lukașenko trebuie să demisioneze până la miezul nopții sau să facă față unei greve naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.