Der Spiegel, citat de Reuters, anunță că opozantul rus a făcut progrese în recuperarea sa de după otrăvirea cu agentul neurotoxic Novichok și acum poate vorbi din nou. Mai mult, presa germană relatează că acesta își poate aminti detalii de dinainte de a i se face rău în avion, iar „mărturia sa poate fi periculoasă pentru persoanele din spatele atacului”.

Totodată poliția a sporit măsurile de securitate în spital, pe fondul așteptărilor că Navalny va primi mai mulți vizitatori după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătățit. In plus, serviciile speciale germane se pregătesc nu numai pentru amenințări fizice, ci și pentru o „furtună de dezinformare”, inclusiv încercări de discreditare a clinicii Charite din Berlin, unde este internat dizidentul rus.

Deja poliţia rusă a anunţat, vineri, că vrea să ceară Germaniei să-l interogheze pe Aleksei Navalnîi. Departamentul Transporturilor din cadrul Ministerului rus de Interne, însărcinat cu verificări ”preliminare” referitoare la ”spitalizarea lui Navalnîi”, urmează să ceară ca ”anchetatori ruşi să poată asista la activităţi ale anchetatorilor germani” cu privire la opozantul rus şi ”să-i pună întrebări suplimentare”, a anunţat acesta într-un comunicat.

Principalul critic al președintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi este tratat într-un spital din Berlin, după ce pe 19 august i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern către Moscova, iar după câteva zile a fost transportat cu un avion în Germania pentru a fi tratat. Pe 2 septembrie, guvernul german anunța că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Novichok, iar cancelarul Angela Merkel declara că Rusia trebuie să răspundă „întrebărilor dificile” legate de atacul împotriva criticului președintelui Putin.