Poliția din capitala Indiei a trimis o notificare la birourile Twitter, solicitând informații pentru o plângere privind motivul pentru care un tweet al purtătorului de cuvânt al partidului naționalist hindus BJP aflat la putere a fost etichetat drept “manipulare mediatică”.

Liderii Partidului Bharatiya Janata (BJP) al premierului Narendra Modi au distribuit săptămâna trecută pe Twitter porțiuni dintr-un document despre care au spus că a fost creat de principalul partid de opoziție, denumit “Indian National Congress”, și a subliniat eșecurile guvernului în gestionarea pandemiei COVID-19.

Partidul Congress a declarat că documentul este fals, după care compania din Statele Unite a marcat unele dintre postări – inclusiv una a purtătorului de cuvânt al BJP, Sambit Patra – ca fiind “manipulare mediatică”.

Poliția din New Delhi a declarat luni târziu că a primit o plângere privind clasificarea tweet-ului lui Patra, pe care o investighează, adăugând că o echipă de oficiali a vizitat un birou al Twitter pentru a notifica inceperea anchetei.

Twitter spune că aplică eticheta “manipulare mediatică” pentru postările “care includ media (video, audio și imagini) care au fost modificate sau fabricate în mod înșelător”.

O importantă organizație de verificare a faptelor, AltNews, a declarat că a analizat documentele și a afirmat că unele au fost create cu un antet fals.

Twitter a refuzat să comenteze pe această temă.