Poliția Română vrea să cumpere o soluție informatică pentru analiza tranzacțiilor cu criptomonede. Licitația a fost estimată la 1,6 milioane de lei, fără TVA, livrarea urmând să aibă loc în 45 de zile de la data semnării contractului, conform datelor analizate de Profit.ro.

“Proiectul care ca obiectiv întărirea capacității structurilor de criminalitate informatică din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, de a identifica și analiza probele digitale, precum și asigurarea cooperării inter-instituționale, la nivel național pentru prelevarea și analiza probelor digitale. Beneficiul obținut în urma achiziției va fi reducerea timpului de soluționare a sarcinilor și solicitărilor primite, în urma dotării cu echipamente noi, superioare din punct de vedere al performanțelor tehnice”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire.

În prezent, Poliția Română nu are în dotare o aplicație software care să vină în sprijinul specialiștilor, analizele tranzacțiilor cu criptomonede fiind efectuate cu soluții software gratuite, care nu oferă întotdeauna informații complete cu privire la diversele tipuri de tranzacții efectuate pe piața cripto. Ofertele vor fi deschise în partea a doua a lunii martie.