Acasă Externe Polonia anunță construirea unui zid la granița cu Belarus / Va avea o lungime de 180 de km și va costa 353 de milioane de euro

Polonia anunță construirea unui zid la granița cu Belarus / Va avea o lungime de 180 de km și va costa 353 de milioane de euro

0
Polonia anunță construirea unui zid la granița cu Belarus / Va avea o lungime de 180 de km și va costa 353 de milioane de euro

Guvernul polonez vrea să împiedice migranții să ajungă în teritoriul său și planifică ridicarea unui zid, anunță Le Figaro.

Polonia va începe în decembrie construcția unui zid de-a lungul graniței cu Belarus, unde mulți migranți sunt în prezent masați, și îl va finaliza în prima jumătate a anului 2022, a anunțat ministerul de Interne, Mariusz Kaminski, într-un comunicat de presă, transmis luni.

„Acțiunea pe care trebuie să o desfășurăm este o investiție absolut strategică și prioritară pentru securitatea națiunii și a cetățenilor săi”, a transmis ministrul.

Ministerul a subliniat că toate contractele pentru ridicarea zidului vor fi semnate până pe 15 decembrie și că lucrările vor începe mai târziu în aceeași lună, muncitorii urmând să lucreze în trei schimburi, 24 de ore pe zi.

Structura va costa în jur de 353 de milioane de euro (407 milioane de dolari) și este de așteptat să se întindă pe 180 de kilometri, aproximativ jumătate din lungimea totală a graniței dintre Polonia și Belarus.

Parlamentul a dat undă verde construcției sale luna trecută.

Din vară, mii de migranți, majoritatea din Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă această graniță. Drept urmare, Polonia a trimis mii de militari în zona de frontieră unde a fost declarată stare de urgență, în timp ce a ridicat în grabă un gard din sârmă ghimpată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.