Polonia refuză să joace meciul de fotbal împotriva Rusiei, din preliminariile Cupei Mondiale, care ar trebui să aibă loc la sfârșitul lui martie. Căpitanul echipei naționale, Robert Lewandowski: ”Nu putem să ne prefacem că nimic nu s-a întâmplat”.

Președintele federației poloneze de fotbal a anunțat că echipa ”intenționează să nu joace” meciul cu Rusia, programat pe 24 martie la Moscova, în barajul de accedere la Cupa Mondială de anul viitor. Într-un mesaj postat pe Twitter, căpitanul echipei naționale de fotbal a Poloniei, atacantul Robert Robert Lewandowski, a precizat că ”aceasta este decizia corectă. Nu îmi pot imagina jucând un meci cu naționala Rusiei într-o situație în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și fanii ruși nu sunt responsabili pentru asta, dar nu putem pretinde că nu se întâmplă nimic”.

Joi, Polonia, Suedia și Republica Cehă au anunțat într-o declarație comună că meciurile de play-off pentru calificarea la Cupa Mondială nu ar trebui să fie disputate în Rusia, iar FIFA a anunțat că monitorizează situația.