Acasă Featured A doua stire pagina principal Polonia va cere SUA să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său

Polonia va cere SUA să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său

0
Polonia va cere SUA să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său

Polonia va cere SUA să desfășoare arme nucleare pe teritoriul polonez, după ce Rusia a amplasat arme nucleare tactice în Belarus.

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a informat că statul său este interesat să ia parte la programul nuclear al NATO, după summitul de la Bruxelles. Oficialul a menționat că decizia finală aparține SUA și a insistat asupra necesității unei hotărâri rapide. “Polonia nu vrea să stea degeaba în timp ce Putin escaladează diferite amenințări”.

Programul de partajare a armelor nucleare al NATO este parte a strategiei de descurajare susținută de Alianță. Acesta permite furnizarea de focoase nucleare aliaților care nu au un astfel de armament. Din noiembrie 2009, în cadrul programului, arme nucleare americane au fost amplasate în Belgia, Germania, Italia, Olanda și Turcia.

Amintim că, pe 25 mai, miniștrii Apărării din Rusia și Belarus au semnat documente privind desfășurarea de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarus. Vineri, 16 iunie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că primele focoase nucleare tactice rusești se află deja în Belarus, iar transferul final va fi finalizat până la sfârșitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.