Acasă Externe Populația Berlinului în scădere pentru prima dată după 17 ani

Populația Berlinului în scădere pentru prima dată după 17 ani

0
Populația Berlinului în scădere pentru prima dată după 17 ani

După o creștere continuă a populației pentru mulți ani consecutivi, capitala Germaniei prezintă în statistici, pentru prima dată după 2003, o scădere a numărului de locuitori. Doi factori principali pentru acest fenoment au fost identificați. Primul este oarecum așteptat: scăderea afluxului de străini mutați în Berlin din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor pe care această le-a cauzat, față de perioadele precendente. Al doilea este reprezentat de modificările birocratice aduse la regimul de înregistrare a rezidenților, în principal intensificarea eforturilor de a scoate din evidențe persoanele care au părăsit Berlinul dar nu au și oficializat în cadrul instituțiilor aferente acest lucru.

Asta înseamnă că o parte din aparentul declin demografic este doar teoretic, fiind rezultatul simplei actualizări al evidenței birocratice și al radierii persoanelor care au plecat cu luni sau ani în urmă.

Majoritatea radierilor de către autoritățile de înregistrare afectează străinii. În 2019, numărul germanilor a scăzut cu 7.526 de locuitori. Numărul străinilor, în schimb, a crescut cu 28.873, potrivit Biroului de Statistică.

Capitala Germaniei avea 3.762.456 de rezidenți la sfârșitul lunii iunie, cu 7.039 mai puțini decât la sfârșitul anului 2019, potrivit Biroului de Statistică Berlin-Brandenburg. Biroul a declarat că pandemia a încetinit probabil fluxul continuu de străini, în timp ce germanii au continuat să părăsească Berlinul – 1.075 non-germani înregistrați la Berlin în primele șase luni ale anului 2020, în timp ce au plecat 8.114 de cetățeni germani.

Același Birou de Statistică a mai declarat că Friedrichshain-Kreuzberg este cel mai „tânăr” district al Berlinului cu o vârstă medie de 38,4 ani, urmat de Mitte cu 39,1 ani. Cel mai bătrân fiind Steglitz-Zehlendorf cu o medie de vârstă a locuitorilor de 46,4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.