Acasă Economie Porsche deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare, în care urmează să creeze 200 de locuri de muncă

Porsche deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare, în care urmează să creeze 200 de locuri de muncă

0
Porsche deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare, în care urmează să creeze 200 de locuri de muncă

Porsche Engineering a anunțat printr-un comunicat că deschide o a doua locație tehnologică în România, la Timișoara, unde și-a propus să angajeze aproximativ 50 de persoane anul acesta, urmând ca pe termen mediu să extindă angajările până la 200. Compania era prezentă la Cluj-Napoca din 2016, unde are 250 de angajați care lucrează la diverse proiecte privind tehnologiile auto.

Șeful departamentului de tehnologie, Dirk Lappe, a afirmat că “Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o mare poveste de succes. Creșterea consecventă a numărului de specialiști cu înaltă calificare în Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea la o a doua locație românească. (…) Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în orașul vibrant Timișoara“.

Potrivit anunțului companiei, locația din Timișoara va fi una extrem de importantă în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care include locații din Germania, Republica Cehă, Italia și China. “Planificăm să ne conectăm cu Universitatea Politehnică din Timșoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din lumea academică“, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.