Acasă Externe Premierul Bavariei, Markus Soeder, vrea să candideze la postul de cancelar al Germaniei

Premierul Bavariei, Markus Soeder, vrea să candideze la postul de cancelar al Germaniei

0
Premierul Bavariei, Markus Soeder, vrea să candideze la postul de cancelar al Germaniei

Premierul Bavariei, Markus Soeder, şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la postul de cancelar al Germaniei, afirmând că va rezolva chestiunea în curând şi amiabil cu rivalul său, şeful Partidului Creştin-Democrat (CDU), Armin Laschet, transmite Reuters.

În ultima perioadă au crescut presiunile pentru o decizie rapidă, dacă Soeder, liderul Uniunii Social –Creştine, sau liderul CDU, Armin Laschet, ar trebui să candideze din partea alianţei de două partide, în alegerile din 26 septembrie, pentru succedarea Angelei Merkel.

”Înainte de ziua de azi am avut o conversaţie lungă cu Markus Soeder. Ne-am declarat dorinţa de a candida pentru postul de cancelar”, a declarat liderul CDU, Armin Laschet, într-o conferinţă de presă comună.

Laschet este în urma lui Soeder în sondajele de opinie, dar, ca lider al partidului CDU, are sprijinul unor premieri de landuri puternici.

Pe măsură ce alegerile din septembrie se apropie, conservatorii presează pentru o decizie referitoare la candidatură, pentru a pune capăt speculaţiilor care provoacă diviziuni.

Laschet a spus că următorul pas va avea loc luni, când vor avea loc întâlniri ale comitetelor CDU şi CSU, dar nu a oferit un termen pentru o decizie.

”Dorim să câştigăm aceste alegeri în toamnă – acesta este obiectivul principal. Ne gândim acum la cea mai bună echipă”, a spus Soeder.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.