Premierul israelian Naftali Bennett a sosit duminică în Emiratele Arabe Unite, fiind prima vizită oficială a unui prim-ministru israelian în această ţară din Golf care a normalizat relaţiile cu statul evreu în 2020, relatează Agerpres, care citează AFP.

Şeful guvernului israelian urmează să se întâlnească luni cu prinţul moştenitor al Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed, pentru a discuta aspecte privind ”consolidarea legăturilor dintre cele două ţări”, a declarat anterior biroul premierului Naftali Bennett.

Cei doi lideri urmează să discute, de asemenea, ”probleme economice şi regionale care contribuie la bogăţia, prosperitatea şi consolidarea stabilităţii” între Israel şi Emirate.

Biroul premierului Bennett a anunţat că avionul acestuia a decolat, citându-l pe premier care a făcut referire la o vizită ”istorică” şi o ”premieră”.

”Vizita are scopul de a aprofunda cooperarea în toate domeniile”, a declarat premierul, înainte de îmbarcare. ”Relaţiile sunt excelente, trebuie să le cultivăm, să le consolidăm şi să construim pacea între popoare”, a afirmat premierul israelian într-un mesaj difuzat de biroul său.