Acasă Externe Premierul Ungariei, întâlnire la Londra cu premierul Boris Johnson pentru a încheia un parteneriat post-Brexit

Premierul Ungariei, întâlnire la Londra cu premierul Boris Johnson pentru a încheia un parteneriat post-Brexit

0
Premierul Ungariei, întâlnire la Londra cu premierul Boris Johnson pentru a încheia un parteneriat post-Brexit

Premieriul ungar Viktor Orban și premierul britanic Boris Johnson s-au întâlnit vineri la Londra, subliniind într-o conferință de presă „importanţa de a lucra împreună” pentru „sporirea securităţii şi prosperităţii”, după ieşirea Regatului Unit din UE.

Johnson i-a reamintit lui Orban și despre preocuparea sa faţă de situaţia drepturilor omului în Ungaria. În replică, Orban s-a arătat preocupat de creşterea migraţiei şi a prezenţei musulmanilor în Europa, consemnează agenţiile AFP şi EFE.

„Premierul (Johnson) şi-a exprimat preocuparea sa semnificativă pentru drepturile omului în Ungaria, inclusiv egalitatea de gen, drepturile LGBT şi libertatea presei” şi ”a încurajat Ungaria să-şi exercite influenţa pentru a promova democraţia şi stabilitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Downing Street după întrevederea pe care a descris-o drept ”vitală pentru securitatea şi prosperitatea Regatului Unit”.

Această întâlnire a stârnit critici aprinse în Regatul Unit, mai ales dinspre partidele aflate în opoziţie faţă de conservatorii lui Johnson (laburiştii şi liber-democraţii), din cauza poziţiilor lui Orban ostile imigraţiei şi musulmanilor, precum şi din cauza situaţiei democraţiei în Ungaria.

Răspunzând acestor critici într-o discuţie cu presa la Londra, Viktor Orban şi-a apărat afirmaţiile conform cărora Europa este ameninţată de o ”invazie” musulmană, susţinând că aceasta este deja ”o realitate”.

”Brexitul este un fapt împlinit. Chestiunea astăzi este să găsim un mijloc de a coopera în perioada post-Brexit” la capitolele energie şi apărare, a rezumat şeful guvernului ungar la aceeaşi discuţie obiectivul vizitei sale în capitala britanică, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.