Acasă Externe Președintele chinez Xi Jinping: China este pregătită să devină partener și prieten al SUA

Președintele chinez Xi Jinping: China este pregătită să devină partener și prieten al SUA

0
Președintele chinez Xi Jinping: China este pregătită să devină partener și prieten al SUA

Președintele chinez Xi Jinping, la summitul forumului de cooperare economică Asia Pacific: China este pregătită să devină partener și prieten al SUA. Nu este o opțiune să ne întoarcem unii împotriva celorlalți. Planeta este suficient de mare pentru ca ambele țări să reușească.

Președintele Chinei și omologul său american au participat la deschiderea conferinței de la San Francisco. Biden a declarat în deschidere că “provocările globale majore cu care ne confruntăm, de la schimbările climatice la combaterea traficului și consumului de narcotice și până la sectorul inteligenței artificiale, necesită un efort comun al ambelor state”.

La rândul său, președintele chinez Xi Jinping a precizat că, “pentru două țări precum China și Statele Unite, ruperea relațiilor bilaterale nu este o opțiune. Planeta noastră este suficient de mare pentru ca cele două țări să reușească”. În fața oficialilor și oamenilor de afaceri americani din San Francisco, liderul Partidului Comunist din China a declarat că Beijingul este pregătit să fiu un partener și un prieten al SUA.

Cele două puteri și-au reafirmat, cu câteva ore înainte de deschiderea summitului, angajamentul de a coopera pentru combaterea crizei climatice. Totodată, mai multe curse aeriene directe între SUA și China vor fi reluate, iar potrivit Bloomberg, Beijingul s-ar putea folosi de summit pentru a anunța angajamentul Chinei de a relua achizițiile de aeronave Boeing 737 Max.

Summitul a reprezentat o oportunitate pentru directorii companiilor americane de a primi asigurări chiar din partea președintelui Chinei, în contextul în care multe întreprinderi cu activități economice în Asia încearcă să facă față încetinirii economice a Chinei, incertitudinilor privind lanțurile de aprovizionare americane și temerilor legate de extinderea normelor de securitate din China.

Surse: CNBC, Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.