Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care nu a obţinut până în prezent nicio doză de vaccin împotriva covid-19, îndeamnă Uniunea Europeană (UE) să ajute Kievul şi alte cinci foste republici sovietice să-şi vaccineze populaţia, relatează AFP, citată de News.ro.

”Este necesar ca statele membre UE să acorde o importanţă deosebită Parteneriatului Estic în probleme de achiziţionare comună şi accelerare a livrării unor vaccinuri”, a spus el marţi, alături de preşedinta moldoveană Maia Sandu, aflată într-o vizită la Kiev.

”Primirea vaccinului este importantă pentru toate ţările din cadrul iniţiativei UE a Parteneriatului Estic”, din care fac parte Armenia, Azerbaidjanul, Belarusul, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, a subliniat Zelenski.

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a respins marţi orice livrare a vaccinului dezvoltat de către Rusia.- Sputnik V -, în opinia sa un instrument de ”propagandă”, în contextul în care relaţiile Kievului cu Moscova se află la cel mai scăzut nivel de şapte ani. (Foto: Volodimir Zelenski / Facebook)