Prețurile petrolului au urcat și au atins cele mai ridicate niveluri din mai mult de doi ani, susținute de redresarea economică și de perspectiva de creștere a cererii, în contextul intensificării campaniilor de vaccinare în lume, transmite Reuters. Cotația petrolului Brent a crescut luni până la 73,64 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din aprilie 2019, scrie News.ro.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a avansat până la 71,78 dolari pe baril, un maxim după octombrie 2018. ”Cei doi indici majori ai petrolului sunt tranzacționați aproape de cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani și jumătate, pe fondul unui mix al optimismului referitor la cerere și limitele aplicate producției de către OPEC+”, a declarat Stephen Brennock, analist la firma de brokeraj PVM.

Traficul rutier își revine la nivelurile anterioare pandemiei în America de Nord și majoritatea Europei, iar numărul curselor aeriene este în creștere, odată cu relaxarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei, determinând creșteri ale cotațiilor petrolului în ultimele trei săptămâni. Optimismul investitorilor a fost alimentat și de summitul G7, unde cele mai bogate țări ale lumii au încercat să dea o imagine de cooperare pe temele majore, cum ar fi redresarea din pandemie și donarea a 1 miliard de doze de vaccinuri pentru țările sărace.