Acasă Externe Primul test de sarcină bazat pe salivă, lansat de startupul israelian Salignostics

Primul test de sarcină bazat pe salivă, lansat de startupul israelian Salignostics

0
Primul test de sarcină bazat pe salivă, lansat de startupul israelian Salignostics

Salignostics, un startup israelian din Ierusalim, a lansat joi primul test de sarcină bazat pe salivă din lume, afirmând că această metodă ieftină, rapidă şi noninvazivă de a depista sarcina oferă rezultate precise în câteva minute, transmite The Jerusalem Post.

Vânzările kitului de testare SaliStick vor debuta la începutul anului viitor.

Salignostics a finalizat cu succes studii clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, unele gravide şi altele nu, şi a finalizat mii de studii analitice.

Compania se află în stadii avansate de primire a marcajului CE al Uniunii Europene pentru Salistick şi a finalizat o prezentare a trusei de testare către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA.

Saliva conţine peste 5.000 de proteine ​​identificate care oglindesc şi se suprapun stării fiziologice a sângelui cuiva, a spus Salignostics. Pornind de la aceleaşi principii folosite pentru a dezvolta SaliCov, kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID, Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă şi poate oferi rate de detecţie dovedite şi precise pentru sarcina timpurie.

”Saliva este cheia pentru diagnosticarea rapidă a o varietate de motive medicale. În principiu, este singurul mijloc non-invaziv, uşor şi igienic de a detecta hormoni, viruşi şi chiar boli. Cu Salistick, valorificăm abilităţile puternice de diagnosticare pe care le-am putut crea din analiza salivei. Livrăm un produs care elimină complet nevoia de mostre de sânge şi urină atunci când testăm pentru sarcină”, a spus dr. Guy Krief, cofondator şi director general adjunct al Salignostics.

Piaţa globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile chestionate ar opta pentru un kit de testare pe bază de salivă în detrimentul testelor tradiţionale de detectare a sarcinii.

Setul de testare antigen cu salivă pentru Covid-19 de la Salignostics a primit marcajul CE de la Uniunea Europeană pentru comercializare în toată Europa şi este singurul test rapid de antigen pe bază de salivă pentru Covid-19 inclus în programul accelerat RADx al Institutului Naţional de Sănătate din SUA.

Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de truse în Europa şi Africa. Rezultatele sunt derivate exclusiv din analiza salivei şi se bazează pe o tehnologie de platformă. Deoarece tehnologia nu este specifică biomarkerilor, poate fi replicată şi utilizată pentru mai multe aplicaţii şi cazuri de utilizare, de exemplu, corona şi chiar detectarea malariei.

Salignostics a fost înfiinţată în 2016 la Centrul Medical al Universităţii Hadassah din Ein Kerem, din Ierusalim, de către un grup de cinci medici care au păreri asemănătoare şi care au identificat o nevoie tot mai mare a unui mijloc rentabil de a monitoriza starea de sănătate, debutul bolii, progresia şi rezultatul tratamentului prin -mijloace invazive.

”Prin descifrarea codului de salivă, contribuim la avansarea modului în care profesioniştii din domeniul medical pot efectua diagnostice şi oferă oamenilor puterea de a lua decizii informate cu privire la propria lor sănătate şi bunăstare”, a spus Krief.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.