Primul zbor al Lufthansa de la Iași spre Frankfurt și retur, amânat până în iulie

480

Primul zbor pe noua rută directă IAȘI – FRANKFURT (și retur), operată de Lufthansa, care ar fi trebuit să fie luna aceasta, pe data de 21 mai, a fost reprogramat pentru data de 2 iulie.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, va efectua zboruri directe de la hub-ul său din Frankfurt spre Aeroportul Iași, cu o frecvență de patru ori pe săptămână. Durata zborului Iași-Frankfurt va fi de 2 ore şi 25 de minute.

Anunțul privind amânarea primului zbor a fost făcut pe pagina de Facebook a Aeroportului Iași.

Frankfurt, nod aerian extrem de important, oferă atât conexiuni pentru zboruri transcontinentale cât și posibilitatea de a călători spre alte aeroporturi europene sau din Germania.

„Ne face plăcere să anunțăm că o a doua companie aeriană din cadrul Lufthansa Group va deservi în curând Iașiul. Lufthansa va oferi patru zboruri săptămânale din Iași către Frankfurt, cel mai mare hub al companiei aeriene Lufthansa, pe lângă conexiunea existentă a Austrian Airlines către Viena. Mai mult, Lufthansa, Austrian Airlines și SWISS continuă să ofere conexiuni către hub-urile din Frankfurt, München, Viena și Zurich din București, Cluj, Sibiu și Timișoara. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru Lufthansa Group și suntem mândri că deservim această piață de peste cincizeci de ani. Chiar și în timpul pandemiei nu am încetat niciodată să conectăm România cu lumea și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul aeronavelor noastre în această vară”, a declarat în urmă cu două luni Zlatko Zlatic, Lufthansa Group General Sales Manager pentru România și Republica Moldova.

„Suntem onorați să avem ca partener unul dintre cei mai influenți operatori aerieni din Europa. Decizia companiei Lufthansa de a deschide zboruri din Iași către Frankfurt este rezultatul eforturilor depuse de echipa Aeroportului de a aduce la Iași companii puternice care să asigure conectivitatea cu centre europene importante, precum și creșterea constantă a traficului de pasageri. În ciuda vremurilor complicate, Aeroportul Iași prezintă în continuare interes pentru companiile străine, care văd în proiectul de dezvoltare a aerogării un potențial real pentru consolidarea business-ului lor. Totodată, suntem bucuroși că în sfârșit putem răspunde solicitărilor numeroase pentru această destinație, Frankfurt, în special ale celor care călătoresc în interes de afaceri și care au acum posibilitatea să ajungă mai des și mai rapid la întâlnirile de lucru, iar oamenii de afaceri din Germania vor ajunge, la rândul lor, mai ușor la Iași și astfel vor ajuta mediul de business local, contribuind la bunăstarea întregii comunități. Iar faptul că această companie nu mai operează pe niciun alt aeroport concurent din Moldova este în avantajul nostru, deoarece astfel vom reuși să atragem clienți din toată regiunea și chiar de la Chișinău. Mulțumim, pe această cale, conducerii Lufthansa pentru încredere și deschidere într-o perioadă extrem de dificilă pentru domeniul aviației și ne exprimăm speranța că parteneriatul nostru va crește în timp”, a declarat tot atunci Vasile Stoicea, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

SURSĂziaruldeiasi