Un avion El Al Boeing 737-900 a decolat luni, la ora locală 11:21, de la Tel Aviv, Israel, către Abu Dhabi, Emiratele Arabe, fiind primul zbor comercial dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, după stabilirea relațiilor diplomatice între cele două state.

Avionul El Al a adus în Emirare o delegație formată din oficiali israelieni și americani, printre care și ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, și consilierul de securitate națională a Israelului Meir Ben-Shabbat.

Zborul a primit permisiune să traverseze spațiul aerian al Arabiei Saudite, blocat în mod normal traficului aerian israelian.

Urmare a medierii Statelor Unite, și considerat fiind un succes al Administrației Trump, acordul-surpriză de normalizare a relațiilor între cele două state a fost făcut public în 13 august. Emiratele Arabe Unite a devenit a treia țară arabă din Orientul Mijlociu care a recunoscut Israelul, de la fondarea sa, în 1948. Înainte de Emiratele Arabe Unite, Egiptul și Iordania au fost singurele alte țări arabe din Orientul Mijlociu care au recunoscut oficial Israelul, după semnarea tratatelor de pace în 1978 și, respectiv, în 1994.