Acasă Externe Pro-rusul Ion Ceban, reales la limită din primul tur primar al Chișinăului

Pro-rusul Ion Ceban, reales la limită din primul tur primar al Chișinăului

0
Pro-rusul Ion Ceban, reales la limită din primul tur primar al Chișinăului

Primarul în exerciţiu al municipiului Chişinău, fostul socialist Ion Ceban, a câştigat, din primul tur, alegerile locale din capitala Republicii Moldova, potrivit rezultatelor parţiale anunţate luni dimineaţa, la ora 7.30, de Comisia Electorală Centrală, în urma centralizării voturilor de la 304 din totalul celor 305 secţii de votare din oraş, transmite Agerpres.

Edilul în funcţie Ion Ceban, care şi-a suspendat activitatea pe durata campaniei electroale, şi-a revendicat victoria din primul tur al alegerilor, acuzând că partidul de guvernământ PAS că a încercat să fraudeze scrutinul, potrivit News.ro.

„Conform datelor preliminare – MAN a câştigat în Chişinău. Aduc sincere mulţumiri tuturor locuitorilor, în numele meu şi al echipei. Au fost manipulări, trişări şi multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare. A fost cel mai lung proces de numărare al voturilor, din toate scrutinele din ultimii ani. După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru Primarul General şi 34 la sută – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale. Muncim şi la această oră şi mulţumesc reprezentanţilor MAN, prezenţi la secţiile de votare, care au monitorizat procesul electoral şi cel de numărare al voturilor”, a declarat Ion Ceban luni dimineaţa.

Ceban, considerat un apropiat al Moscovei și al președintelui Putin, care a candidat acum din partea Mişcării Alternativa Naţională, al cărei preşedinte este, a fost susţinut de 132.245 alegători, respectiv 50.58% din totalul cetăţenilor care şi-au exercitat dreptul de vot în Chişinău.

Pe locul al doilea se situează candidatul partidului de guvernământ, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Lilian Carp, care a fost votat de 73.930 alegători (28.27%).

Pe poziţia a treia se află candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Adrian Albu, cu 11.815 voturi (4.52%), iar pe locul al patrulea – Victor Chironda din partea Platformei Dreptate şi Adevăr, cu 9.989 voturi (3.82%).

La alegerile locale desfăşurate duminică, pentru primăria Chişinău au candidat 27 de persoane.

Duminică au avut loc în Republica Moldova alegeri locale generale. Moldovenii au votat pentru a-şi alege 898 de primari şi 11.058 de consilieri în consiliile locale de nivelul I şi II.

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova anunţă că la alegerile locale de duminică au participat circa 1,15 milioane de votanţi, ceea ce reprezintă peste 41,4% din numărul total de alegători înscrişi în listele electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.