Producătorul american de piese auto BorgWarner a cumpărat oficial compania Delphi Technologies

1474

A fost finalizată tranzacţia prin care producătorul american de piese auto BorgWarner a cumpărat compania Delphi Technologies.

Delphi Technologies deține în România un centru IT la București și o fabrică la Iași. Delphi Technologies, cu sediul în Marea Britanie, a fost una dintre cele două companii care au rezultat din scindarea grupului Delphi Automotive în 2017. Cealaltă companie este Aptiv, axată pe tehnologii noi, precum sisteme avansate de siguranță și software auto.

Americanii au intrat pe piața locală în urmă cu 15 ani, printr-o investiție lângă Timișoara, la Sânnicolau Mare, iar în 2004 au deschis o nouă fabrică, la Ineu (Arad), cu o linie de producție de cabluri electrice. Și la Iași au început producția la o linie de sisteme pentru motoare

Anunţul a fost făcut vineri, 2 octombrie 2020, de către oficialii BorgWarner. Acordul de tranzacţie, în care Delphi Technologies era evaluat la 3,3 miliarde de dolari, a fost încheiat de cele două companii pe 28 ianuarie 2020, însă achiziţia a fost pusă la un moment dat „sub semnul întrebării” pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Suntem încântaţi să finalizăm achiziţia noastră de tehnologii Delphi”, a declarat Frédéric Lissalde, preşedinte şi director al BorgWarner. „Prin această combinaţie, BorgWarner este chiar mai bine poziţionat cu un portofoliu mai cuprinzător de produse şi sisteme de propulsie de vârf în industrie în întreaga combustie hibridă şi vehicule electrice. Ne aşteptăm ca această combinaţie să ne consolideze şi vehiculele comerciale, cât şi afacerile de pe piaţa pieselor de schimb”, a completat şeful BorgWarner. Noua companie va oferi clienţilor o suită de oferte integrate şi independente de produse electronice de putere, de la invertoare de înaltă tensiune, convertoare, încărcătoare de bord şi sisteme de gestionare a bateriilor şi până la software, integrare sisteme şi management termic.

„Adăugarea vehiculelor comerciale Delphi Technologies şi a afacerii de pe piaţa pieselor de schimb duce la un echilibru mai mare între vehiculele uşoare, vehiculele comerciale şi piaţa de schimb. (…) În calitate de brand al BorgWarner, Delphi Technologies Aftermarket îşi va menţine identitatea de marcă, iar clienţii din întreaga lume se vor putea baza pe contactele lor de încredere pentru vânzări şi asistenţă pentru clienţi”, se precizează într-un comunicat de presă BorgWarner.

Delphi Diesel Systems România, cu fabrica în judeţul Iaşi amplasată în satul Brătuleni, comuna Miroslava, a depăşit în 2019 pragul de 2 miliarde de lei cifră de afaceri, sumă înregistrată pentru al treilea an consecutiv. Totodată, producătorul de piese şi accesorii pentru autovehicule a fost anul trecut şi cel mai mare angajator din judeţ, consemnând pe statul de plată 2.612 salariaţi. 

SURSĂzdi