Producătorul german de arme Rheinmetall poartă discuții pentru construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina – Der Spiegel / O uzină ar putea fi construită pentru „200 de mil. de euro” și ar produce până la 400 de tancuri Panther anual.

Potrivit Der Spiegel, Rheinmetall negociază cu Kievul pentru a înființa unitatea de producție, care ar urma să producă în principal tancuri Panther.

Șeful companiei, Armin Papperger, a declarat pentru ziarul Rheinische Post că o uzină ar putea fi construită pentru „aproximativ 200 de milioane de euro” și că ar produce până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther anual.

Papperger a declarat că discuțiile cu guvernul ucrainean sunt „promițătoare” și că speră să se ia o decizie în „următoarele două luni”.

De asemenea, el a subliniat nevoia de armament a Ucrainei, declarând ziarului că țara are nevoie de „600 până la 800 de tancuri pentru o victorie”.

Aliații occidentali strâng de luni de zile tancuri pentru Ucraina, primele tancuri Leopard 2 sosind din Polonia la aniversarea de un an a războiului.