Producătorul german de baterii Varta vizează România pentru o investitie strategică de 1 miliard de euro, într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice.

Varta Microbattery deține deja o fabrică în Brașov, din 2014.

În 2020, compania a avut afaceri de 406,9 milioane lei și un profit net de 19,2 milioane lei, cu aproape 450 de angajați, relevă date analizate de Profit.ro. La nivel global, anul trecut, gigantul german a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro.

“Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forță de muncă bine pregătită și competitivă. Echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, anunță Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.