Acasă Economie Producția de cărbune a Chinei a atins, luna trecută, cel mai ridicat nivel din martie 2015

Producția de cărbune a Chinei a atins, luna trecută, cel mai ridicat nivel din martie 2015

0
Producția de cărbune a Chinei a atins, luna trecută, cel mai ridicat nivel din martie 2015

Producția de cărbune a Chinei din octombrie a atins cel mai ridicat nivel din martie 2015, după ce Beijingul a aprobat o serie de extinderi ale minelor de cărbune pentru a controla prețurile record și pentru a crește oferta.

Cel mai mare producător și consumator mondial al acestui combustibil fosil a produs 357,09 milioane de tone de cărbune luna trecută, în creștere de la 334,1 milioane de tone în septembrie, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, publicate luni.

Producția în primele 10 luni din 2021 a fost de 3,3 miliarde de tone, în creștere cu 4% față de anul precedent.

Din iulie, China a aprobat extinderi la peste 153 de mine de cărbune, ceea ce ar putea adăuga 55 de milioane de tone de producție de cărbune în trimestrul al patrulea, a declarat luna trecută Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă (NDRC).

Guvernul central, care se străduiește să pună capăt penuriei de energie, a interzis, de asemenea, guvernelor locale să închidă minele de cărbune fără autorizație și a îndemnat la repornirea minelor închise imediat ce acestea au remediat orice problemă.

Cel mai important organism de planificare al Chinei a declarat joia trecută că producția zilnică de cărbune a atins un nivel record de 12,05 milioane de tone, după ce un val de frig cu o săptămână mai devreme a redus producția zilnică cu peste 1 milion de tone.

Prețurile la vedere ale cărbunelui termic au scăzut la aproximativ jumătate față de nivelul de acum o lună, la aproximativ 1.000 de yuani (156,70 dolari) pe tonă în porturile din nord, datorită multitudinii de măsuri de intervenție implementate de Beijing.

Cel mai tranzacționat contract futures de cărbune termic din Zhengzhou a scăzut cu 6,1% la începutul tranzacțiilor de luni dimineață, ajungând la 819,4 yuani pe tonă.

Cu toate acestea, comercianții și analiștii sunt în continuare precauți în ceea ce privește aprovizionarea cu cărbune intern în iarna care urmează, când vremea mohorâtă limitează de obicei operațiunile din minele de cărbune la suprafață și împiedică logistica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.