Acasă Economie Proiectul de lege privind marijuana din Senatul SUA: Schumer și democrații vor prezenta un proiect de lege pentru dezincriminarea federală a canabisului

Proiectul de lege privind marijuana din Senatul SUA: Schumer și democrații vor prezenta un proiect de lege pentru dezincriminarea federală a canabisului

0
Proiectul de lege privind marijuana din Senatul SUA: Schumer și democrații vor prezenta un proiect de lege pentru dezincriminarea federală a canabisului

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, D-N.Y., intenționează să introducă o lege care să dezincrimineze marijuana la nivel federal.

Legea privind administrarea și oportunitatea canabisului, un proiect de lege elaborat de senatorii Cory Booker, Ron Wyden, și Schumer, ar scoate marijuana din Legea privind substanțele controlate, permițând ca aceasta să fie reglementată și impozitată.

Treizeci și șapte de state au dezincriminat deja această substanță, iar 18 dintre acestea au legalizat-o complet. Majoritatea americanilor susțin legalizarea marijuanei atât pentru uz medical, cât și pentru uz recreativ.

Demersul lui Schumer de a dezincrimina această substanță la nivel federal marchează cât de departe a ajuns conversația privind reforma justiției penale.

„Acest lucru este monumental”, a declarat Schumer miercuri într-o conferință de presă în care a anunțat legislația. „În sfârșit, luăm măsuri în Senat pentru a îndrepta greșelile războiului eșuat împotriva drogurilor.”

Legislația nu numai că ar dezincrimina marijuana, dar ar șterge și arestările și condamnările neviolente legate de marijuana din dosarele federale.

De asemenea, potrivit proiectului de lege, ar urma să aloce noi venituri fiscale, care ar proveni din vânzările de marijuana, pentru a plăti programe de justiție reparatorie, ca modalități de a aborda consecințele pe care războiul împotriva drogurilor le-a avut asupra comunităților.

„Punând capăt interzicerii federale eșuate a canabisului, Legea privind administrarea și oportunitatea canabisului va asigura că americanii, în special cei de culoare, nu vor mai trebui să se teamă de arestări sau să li se interzică accesul la locuințe publice sau la ajutorul financiar federal pentru învățământul superior pentru că au consumat canabis în statele în care acesta este legal”, se arată într-un comunicat care însoțește proiectul de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.