Proprietarul unui spital din Bangladesh, arestat pentru falsificarea a mii de teste pentru Covid-19

Acesta este acuzat că a furnizat pacienților rezultate false ale testelor negative pentru noul coronavirus. El le cerea bani pacienților pentru testare și pentru eliberarea certificatelor care atestă că nu au coronavirus, deși avea un acord cu guvernul să furnizeze aceste servicii gratuit.

704

 Acesta este acuzat că a furnizat pacienților rezultate false ale testelor negative pentru noul coronavirus. El le cerea bani pacienților pentru testare și pentru eliberarea certificatelor care atestă că nu au coronavirus, deși avea un acord cu guvernul să furnizeze aceste servicii gratuit.

Două facilități medicale deținute de acesta au efectuat aproximativ 4.000 de teste reale de coronavirus, dar au falsificat rezultatele altor 6.500. Pacienții au plătit în total aproximativ 350.000 de dolari pentru testele false.

Shahed nu este prima persoană din Bangladesh arestată sub acuzația de săvârșirea unei fraude medicale în timpul pandemiei. Săptămâna trecută, proprietarii unui alt centru de testare privat au fost arestați pentru furnizarea de certificate Covid-19 false, fără a testa de fapt oamenii.

SURSĂCNN