Acasă Externe Proteste ample contra măsurilor anti-COVID-19 la Berlin

Proteste ample contra măsurilor anti-COVID-19 la Berlin

0
Proteste ample contra măsurilor anti-COVID-19 la Berlin

Mii de oameni au ieşit sâmbătă în stradă, la Berlin, pentru a protesta contra măsurilor anti-coronavirus. Deoarece protestatarii nu au respectat nicio măsură de protecţie, Poliţia a dizolvat demonstraţiile. 45 de poliţişti ar fi fost răniţi iar 130 de protestatari arestaţi.

Demonstranţii reuniţi, în număr mare, în faţa Porţii Brandenburg din Berlin, au cerut renunţarea la măsurile de protecţie anti-COVID. Aceasta în pofida creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în ultima vreme. Mobilizaţi au fost peste 1000 de poliţişti. Potrivit forţelor de ordine, cea mai amplă din cele câteva de demonstraţii a reunit în jur de 17.000 de oameni, urmată de un miting cu aproximativ 20.000 de participanţi. 

Protestatarii nu au respectat niciuna dintre măsurile de protecţie în vigoare – nici purtarea măştii şi nici distanţa. Au existat mai multe momente, în care protestatarii s-au confruntat cu contra-demonstranţi. Forţele de poliţie s-au străduit să izoleze cele două grupuri unul de celălalt.

Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn a criticat amplele acţiuni de protest. „Desigur, demonstraţiile trebuie să fie posibile şi pe timp de pandemie, dar nu aşa”, a postat politicianul creştin-democrat pe Twitter. Pentru a combate pandemia, a mai spus el, e nevoie de „raţiune, răbdare şi spirit de echipă”. 

Ministrul federal al Economiei, Peter Altmeier, pledează pentru pedepse mai aspre în cazul nerespectării prevederilor anti-coronavirus. „Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore”, a declarat Altmeier agenţiei germane de presă DPA.

Mulţi experţi se tem de declanşarea unui al doilea val de infectări cu coronavirus, ceea ce ar însemna revenirea la măsuri mai dure de carantină. De la mijlocul lunii iulie, numărul infectărilor a crescut din nou. Potrivit Institutului Robert Koch, în decursul unei singure zile au fost semnalate 955 de noi cazuri de coronavirus în Germania.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.