Manifestații ample în toată Franța, unde oamenii au ieșit în stradă pentru a patra sâmbătă consecutiv ca să protesteze față de introducerea permisulul sanitar. Au fost proteste în Paris și alte 150 de orașe, potrivit estimărilor oficiale numărul participanților finnd de ordinul sutelor de mii la nivel național. Poliția a fost mobilizată și ea, numai în Paris fiind în stradă în jur de 3.000 de jandarmi și polițiști.Protestele vin după ce vineri Curtea Constituțională a dat undă verde legii care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale, dar și pentru permisul sanitar.

În faţa recrudescenţei epidemiei de Covid, care a făcut peste 112.000 de victime în Franţa, permisul sanitar – test Covid negativ recent, dovada vaccinării sau certificatul medical de trecere prin boală – a intrat în vigoare pe 21 iulie pentru a permite accesul în „spaţiile de recreere şi de cultură” în care există mai mult de 50 de persoane.

Deputaţii şi senatorii francezi au votat la finalul a şase zile de dezbateri aprinse extinderea acestui permis începând din 9 august la cafenele, restaurante, trenuri pe linii principale şi curse aeriene interne, precum şi în cazul pacienţilor fără afecţiuni urgente şi al vizitatorilor din unităţile medicale şi căminele pentru vârstnici.