Acasă Externe Proteste, în acest weekend, în Olanda, Austria, Danemarca, Italia și alte țări europene în care autoritățile se pregătesc de restricții mai dure

Proteste, în acest weekend, în Olanda, Austria, Danemarca, Italia și alte țări europene în care autoritățile se pregătesc de restricții mai dure

0
Proteste, în acest weekend, în Olanda, Austria, Danemarca, Italia și alte țări europene în care autoritățile se pregătesc de restricții mai dure

Mai multe state din Europa au raportat recent record de cazuri de Covid și introduc noi restricții în încercarea de a stopa creșterea infecțiilor. Proteste au avut loc în Olanda, pentru a doua zi consecutiv, după ce vineri, manifestanții din Rotterdam au incendiat zeci de mașini, inclusiv pe cele ale polițiștilor, care au ripostat cu gloanțe de cauciuc și tunuri cu apă. 

Sâmbătă, manifestanții au incendiat biciclete pe străzile din Haga, iar polițiștii au intervenit în forță pentru a dispersa mulțimile. Cel puțin șapte persoane au fost arestate și cinci polițiști au fost răniți.

Două meciuri de fotbal au fost oprite pentru scurt timp după ce suporterii au pătruns în teren și au fugit pe teren. În prezent, fanilor le este interzis accesul pe stadioane din cauza noilor reguli privind pandemia.

Autoritățile olandeze au înăsprit restricțiile epidemice, după ce țara a înregistrat o creștere record a cazurilor de Covid. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 20:00, iar evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori.

În Danemarca, aproximativ o mie de persoane au protestat împotriva planurilor guvernamentale de a reintroduce certificatul de vaccinare pentru funcționarii publici.

Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă în capitala Austriei, Viena, după ce guvernul a anunțat o carantină națională (inclusiv pentru persoanele vaccinate) și obligativitatea vaccinări începând din februarie 2022. 

În Croația, mii de persoane s-au adunat în capitala Zagreb, manifestând împotriva vaccinării obligatorii pentru lucrătorii din sectorul public. 

În Italia, câteva mii de protestatari s-au adunat la Roma pentru a-și arăta dezaprobarea în legătură cu decizia autorităților de a introduce certificatul verde la locul de muncă și în transportul public.

În Irlanda de Nord, câteva sute de persoane au protestat în fața primăriei din Belfast, împotriva certificatului verde, impus la intrarea în cluburi de noapte, baruri și restaurante, începând cu 13 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.