“Ne pare rău să anunțăm că #PolyNetwork a fost atacat pe @BinanceChain @ethereum și @0xPolygon”, a scris astăzi pe Twitter Poly Network, adăugând: “Facem apel la minerii de pe blockchain și de pe bursele de criptografie afectate să pună pe lista neagră token-urile care provin de la adresele de mai sus.”

Poly Network este un protocol pentru schimbul de token-uri între mai multe blockchains, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Ontology. Acesta a fost format printr-o alianță între echipele din spatele mai multor platforme blockchain, și anume Neo, Ontology și Switcheo.

Potrivit lui Igor Igamberdiev de la The Block Research, cauza principală a hack-ului a fost o problemă de criptografie – ceea ce nu este de obicei cazul. Este posibil să fi fost similar cu exploit-ul Anyswap, în urma căruia s-au furat 7,9 milioane de dolari din cauza unui hacker care a inversat cheia privată.

Hackingul a avut, de asemenea, implicații mai largi. Ca urmare a acestuia, O3, un grup de tranzacționare care utilizează Poly Network pentru a tranzacționa token-uri între diferite blockchains, a trebuit să își suspende funcționalitatea cross-chain.

Activele furate au fost de 273 de milioane de dolari în monede Ethereum, 253 de milioane de dolari în monede de pe Binance Smart Chain și 85 de milioane de dolari în USDC pe rețeaua Polygon.

După hacking, directorul executiv al bursei de criptomonede Binance, Changpeng Zhao, a scris pe Twitter: “Suntem conștienți de exploatarea [poly.network] care a avut loc astăzi. Deși nimeni nu controlează BSC (sau ETH), ne coordonăm cu toți partenerii noștri de securitate pentru a ajuta proactiv. Nu există garanții. Vom face tot ceea ce putem”.

După câteva ore, hackerii au returnat 260 de milioane de dolari platformei criptografice Poly Network după acest furt masiv, ceea ce subliniază dificultatea spălării unor sume mari de criptomonede furate.